Hvem opfandt trafiklyset??

Verdens første trafiklys blev opsat uden for det britiske parlament i London den 10. december­ 1868 af jernbaneingeniør J.P. Knight for at styre fodgængere og hestevogne. Det viste et rødt og grønt signal ved hjælp af en gas­lampe med farvede linser, der kunne drejes med et håndtag ved dets fod, så det korrekte lys vendte mod trafikken. Gas­lampen eksploderede et år senere og sårede politimanden, der betjente det.

Verdens første trafiklys blev opsat uden for det britiske parlament i London den 10. december 1868 af jernbaneingeniør J.P. Knight for at styre fodgængere og hestevogne.

Det viste et rødt og grønt signal ved hjælp af en gaslampe med farvede linser, der kunne drejes med et håndtag ved dets fod, så det korrekte lys vendte mod trafikken. Gaslampen eksploderede et år senere og sårede politimanden, der betjente det.

Det moderne, elektriske rød-grønne trafiklys blev opfundet af politimanden Lester Wire i USA og blev opsat i Cleveland, Ohio, den 5. august 1914. Det havde to farver, rød og grøn, og en summetone, der advarede om farveskift.

Det første firevejs-trafiklys i de velkendte farver rød, gul og grøn blev opfundet af politimanden William Potts og først opsat i Detroit i 1920.

Spørg os:

Har du et spørgsmål til NG’s eksperter? Send mail til [email protected]. Kun spørgsmål, der bringes i bladet, bliver besvaret og præmieres med et flot verdenskort.

Måske er du interesseret i ...

Læs også