Vacciner og videnskab møder modstand

Vaccinationsprogrammer har udryddet livstruende sygdomme som kopper og gjort store dele af verden immune over for blandt andet polio og mæslinger. Nu er flere begyndt at vælge vaccinationerne fra. Hvorfor?

24. marts 2015 af Gitte Hou Olsen

Vacciner redder liv, men møder stigende modstand

Internettet myldrer med skeptikere, som argumenterer med ildhu for, hvorfor vi ikke skal lade os vaccinere. Deres argumenter bunder ofte i en dyb mistillid til lægevidenskaben

Faktum er, at vaccinationer redder liv. Hvorfor vælger flere og flere mennesker alligevel at sige nej tak til at indgå i de anbefalede vaccinationsprogrammer?

Nogle mener, at den stigende modstand mod at lade sig vaccinere har rod i en voksende skepsis over for videnskaben generelt. En skepsis, der hastigt breder sig via internettet, hvor alle påstande, dokumenterede som udokumenterede, hurtigt kan nå ud til mange mennesker.

Læs mere

National Geographic har sat sig for at undersøge, hvad der driver den organiserede og til tider hårdnakkede modstand mod videnskaben. Læs den spændende artikel om dem, der mener, at månelandingen, evolutionen og den globale opvarmning er velorkestrerede fupnumre, i den fulde artikel Tvivlens tidsalder fra National Geographic nr. 3, 2015, her.

NB! Du skal have en profil på National Geographic for at downloade artiklen. Det er gratis at oprette og tager kun et øjeblik. Når du klikker på download, får du mulighed for at oprette en profil.

Måske er du interesseret i ...

Læs også