Bakterie hjælper måske immunsystemet

Huden myldrer med bakterier, som potentielt kan forårsage alvorlige infektioner. Men nu har forskere fra University of California, USA, fundet ud af, at en af disse, Staphylococcus epidermidis, måske er med til at finindstille immunsystemet ved hjælp af et molekyle, som blokerer for aggressive stoffer, der kan give infektioner. De gode stafylokokker er dog kun gode, så længe huden fungerer som barriere. Inde i en svækket krop kan de føre til dødelige infektioner. På billedet herover afsløres Staphylococcus epidermidis i et håndaftryk dyrket i et laboratorium.

9. august 2011

Huden myldrer med bakterier, som potentielt kan forårsage alvorlige infektioner.

Men nu har forskere fra University of California, USA, fundet ud af, at en af disse, Staphylococcus epidermidis, måske er med til at finindstille immunsystemet ved hjælp af et molekyle, som blokerer for aggressive stoffer, der kan give infektioner.

De gode stafylokokker er dog kun gode, så længe huden fungerer som barriere. Inde i en svækket krop kan de føre til dødelige infektioner. På billedet herover afsløres Staphylococcus epidermidis i et håndaftryk dyrket i et laboratorium.

Måske er du interesseret i ...

Læs også