Mænd spreder flest bakterier på kontoret

Din arbejdsplads er måske hjemsted for lige så mange bakteriearter som et toilet og det er mænd, der spreder flest bakterier, hævder en ny undersøgelse.

1. juni 2012 af Christine Dell'Amore, National Geographic News

Kontorer myldrer med ligeså mange bakterier som man finder på toiletter og på fly.

Men ikke alle arbejdspladser er lige tæt befolkede af bakterier. Et kontor med flere mænd end kvinder har ifølge undersøgelsen, som er offentliggjort i magasinet PLoS ONE, flere mikrobearter end et kontor fyldt med kvinder.

Hvorfor spreder mænd flere bakterier?

En af forfatterne til undersøgelsen, Scott Kelley, der er biolog på San Diego State University i USA, skitserer to teorier med hensyn til den større mængde af bakterier på "mandekontorer".

Den ene er hygiejne. Mænd "lader generelt til at være mere sjuskede", og tidligere forskning har vist, at mænd ikke vasker hænder og børster tænder lige så hyppigt som kvinder.

En mere sandsynlig forklaring er dog, at mænd ganske enkelt er større, siger Scott Kelley. Mænd har større hænder og munde end kvinder, og derfor er der større overfladearealer, som bakterier kan formere sig på, forklarer han.

Med mindre der f.eks. er tale om en smittende forkølelse, er kontorbakterier ikke noget, man skal frygte, siger Scott Kelley og tilføjer, "Folk skal ikke gå og være bange for deres egne kontorer."

Måske er du interesseret i ...

Læs også