Genbrug rester...
"Lav en madpakke af resterne fra aftensmaden" - Mattias Lenhult, Sverige
"Hvis man har små børn, eller kender nogen som har, kan mange rester af aftensmad blendes til babymad. Alternativt kan rester nogle gange bruges som ingrediens i morgendagens mad, feks som fars i fyldte pebre." - Maja Touzari Janesdatter Greenwood, Danmark
"Bruge bløde, halvgamle gulerødder (og andre grøntsager) til at lave en suppe." - Anne-Cathrine Stærke, Danmark
”Smid ikke rester ud, de kan spises dagen derpå eller fryses ned.” - Sören Ernst Pettersson, Sverige
Tænk dig om...
"Lav en madplan" - Lærke Littlebird, Danmark
"Tjek, hvad du reelt mangler, i køleskabet, inden du går ud og køber ind." - Inger Elisabeth Grønningen, Norge
"Brug din sunde fornuft, når madvaren har overskredet sidste salgsdato: Lugt til den, eller smag på den. Ofte er der ikke noget i vejen med den. Jeg laver ofte store portioner af en madret og fryser ned i portioner til flere dage, da det er økonomisk rentabelt og der ikke spildes mad. Jeg får altid spist mine rester." - Charlotte Firring Jensen, Danmark
"Opdrag børnene til at den mad de tager på tallerken også skal spises." - Saana Karhu, Finland
"Et gammelt kinesisk tip til at leve sundt og længe siger, at vi kun skal spise os 80% mætte til hvert måltid. Hvis vi tilbereder mindre mad end vi kan spise, bliver mindre smidt ud." - Johnny Hagen, Norge
Få høns...
"Har du en have, så få et par høns. De kan snildt omsætte de fleste madrester til gode æg. Gødningen kan f.eks. bruges i urtehaven." - Søren Vivelsted, Danmark
I supermarkedet...
"Del den mad ud, som butikkerne smider ud (fordi den har overskredet sidste salgsdato), til folk, som ikke har så mange penge." - Sofia Emilia Hako, Finland
"Hop ikke på tricket med at købe to agurker i stedet for én i supermarkedet. Prisforskellen er ofte marginal og det er meget uøkonomisk, hvis du ender med at smide en rådden agurk ud." - Per Gunnarsson, Sverige
"Køb ind dagligt, og køb kun det, du skal bruge i dag eller de nærmeste dage. Så får man friske varer, og supermarkederne får en mere jævn gennemstrømning af varer, der passer til forbrugernes behov." - Thomas Regin Kirk, Danmark
På restauranten...
"Indfør en certificering af restauranter, der serverer hele deres menu i small, medium og large portioner – med prisforskel, så man ikke ikke tager en stor portion, fordi man alligevel skal betale for det." - Mårten Sörliden, Sverige