Hvorfor er mørk chokolade sundere end lys chokolade?

Man har længe ment, at mørk chokolade er sundere, men nu bakkes teori op af forskning. På Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet, peger en undersøgelse på, at det er mælkefedtets hurtige optagelse i tarmen, der gør forskellen. Professor Arne Astrup, som er en af forskerne bag undersøgelsen, fortæller, at mælkefedt optages hurtigere her end fedt fra kakaosmør, og at mørk chokolade derfor opholder sig i mavesækken i længere tid og giver større mæthed i flere timer.

Man har længe ment, at mørk chokolade er sundere, men nu bakkes teori op af forskning. På Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet, peger en undersøgelse på, at det er mælkefedtets hurtige optagelse i tarmen, der gør forskellen.

Professor Arne Astrup, som er en af forskerne bag undersøgelsen, fortæller, at mælkefedt optages hurtigere her end fedt fra kakaosmør, og at mørk chokolade derfor opholder sig i mavesækken i længere tid og giver større mæthed i flere timer.

Desuden optages det drøje stearinsyre i kakaosmør nok dårligere fra tarmen og når derfor ikke at sætte sig på sidebenene. Måske er den stærkere smag i mørk chokolade også med til at øge mætheden og forebygge overspisning.

Men betyder det, at mørk chokolade ligefrem bør indgå i slankekuren? Det håber forskerne at se nærmere på i kommende studier.

Spørg os:

Har du et spørgsmål til NG’s eksperter? Send mail til [email protected]. Kun spørgsmål, der bringes i bladet, bliver besvaret og præmieres med et flot verdenskort.

Måske er du interesseret i ...

Læs også