Hindenburg­ nedbrændte på 37 sekunder

Vidste du, at det er 75 år siden, at luftskibet Hindenburg­ nedbrændte på blot 37 sekunder? Kata­stro­fen skete den 6. maj 1937 under fortøjningen i Lake­hurst uden for New York.35 af de 97 om­ bord og en mand på jorden omkom. Zeppelineren var 245 m lang, luksuriøst udstyret og fløj på sin 18. transatlantiske rejse fra Tyskland til Nord- og Syd­amerika. Luftskibet var konstrueret til at flyve med ikke-brændbart helium, men på grund­ af en amerikansk han­dels­boy­kot af helium mod Tyskland brugte man i stedet yderst brandbar brint som bæregas.

Vidste du, at det er 75 år siden, at luftskibet Hindenburg nedbrændte på blot 37 sekunder? Katastrofen skete den 6. maj 1937 under fortøjningen i Lakehurst uden for New York.

35 af de 97 om bord og en mand på jorden omkom. Zeppelineren var 245 m lang, luksuriøst udstyret og fløj på sin 18. transatlantiske rejse fra Tyskland til Nord- og Sydamerika.

Luftskibet var konstrueret til at flyve med ikke-brændbart helium, men på grund af en amerikansk handelsboykot af helium mod Tyskland brugte man i stedet yderst brandbar brint som bæregas.

Til gengæld tilføjede Zeppelinrederiet nogle ekstra sikkerhedsforanstaltninger, bl.a. et sikkert rygerum adskilt fra det øvrige skib. Årsagen til ulykken er aldrig endeligt fastslået, men den kom til at betyde afslutningen på datidens brug af luftskibe til persontrafik.

Måske er du interesseret i ...

Læs også