Jagerfly fra 2. Verdenskrig fundet i Sahara

Se billederne: Jagerfly fra 2. Verdenskrig fundet i næsten intakt tilstand i den egyptiske ørken.

24. maj 2012 af James Owen, National Geographic News

Det nylige fund af et jagerfly fra 2. Verdenskrig i Wadi al-Jadid-regionen i det sydlige Egypten beskrives som "flyvningens svar på Tutankhamons grav".

Flyet, et Curtiss P-40 Kittyhawk, bærer spor efter 70 år i Saharas ørken, men anses ikke desto mindre for at være i en tilstand, som havde det befundet sig i en "tidskapsel".

"Jeg har aldrig set noget lignende," siger Ian Thirsk, der er udstillingsleder på Royal Air Force (RAF) museet i London. Han beskriver Kittyhawk-flyet som "det bedst bevarede eksempel på et fly fra 2. Verdenskrig, som jeg har set i mange, mange år".

Flyets pilot menes at have været oversergent Dennis Copping, selv om der ikke er fundet spor efter hans lig ved nedstyrtningsstedet.

Ifølge Ian Thirsk fra RAF-museet havde oversergent Copping været undervejs til en RAF-base i ørkenen for at få flyet repareret. Flyets landingsstel havde sat sig fast i den nedfældede position.

Tilsyneladende var piloten blevet "desorienteret og havde mistet pejlingen", siger Ian Thirsk. Det var sandsynligvis en tømt brændstoftank, der fik Copping til at nødlande.

Måske er du interesseret i ...

Læs også