Fremtidens paraply er aerodynamisk

En paraply holder som regel ikke i særlig lang tid. Heftig regn og kraftige vindstød bukker ofte den sarte konstruktion til uigenkendelighed. Men fremtidens aerodynamiske og robuste paraply er nu på vej.

10. november 2011

Hvert år kasserer vi utallige paraplyer, mens vi brokker os over, hvor let de krænger den gale vej eller må give op i stærk storm. Nu forsøger flere nye modeller at imødegå de klassiske sammenbrud.

For at undgå at paraplyen krænger om, har den hollandske designer Gerwin Hoogendoorn lavet sin Senz-paraply så aerodynamisk, at den kan modstå vindstød på op til 112 km/t. i en vindtunnel.

Fremtidens paraply?

Greig Brebner fra New Zealand ville undgå at blive angrebet af spidse paraplyender i øjenhøjde, så han opfandt Blunt-paraplyen med tillukkede spidser, der gør den sikrere og stærkere. Til en romantisk gåtur i regnen findes endda en tandemversion.

Den dristigste nytænkning kommer fra den amerikanske entrepre-nør Alan Kaufman: Nubrella, en gennemsigtig boble, der hviler på skuldrene eller, snart, i en rygsæk. Vist ser det lidt spøjst ud. Men "i rigtig skidt vejr er der ikke mange, der ser på dig", siger Alan Kaufman.

Måske er du interesseret i ...

Læs også