© Colourbox

Lev bæredygtigt med solenergi

Solenergi er elektricitet, som udvindes fra solens lys. Nu er denne bæredygtige type energi så småt ved at flytte ind i familiernes hjem.

17. marts 2017 af Anna-Dora Maron

Solenergi har længe været på de flestes læber.

I dag behøver du ikke længere at eje et solcelletag for at nyde godt af den bæredygtige energi.

Nu er der flere elektriske apparater, der anvender solenergi, hvilket gør det lettere at leve bæredygtigt både på arbejde og i fritiden.

Solenergi er bedst i dagtimerne

Det er selve lyset fra solen, der aktiverer solcellerne. Det er derfor også muligt at udvinde energi fra solen, når det er overskyet.

Du får dog mest ud af solenergi om sommeren og midt på dagen, hvor der bliver produceret mest strøm fra solens stråler. Solenergi er af den årsag især godt til de apparater, du bruger i dagtimerne. 

Vidunderlig og vedvarende energi

Listen på fordele ved solenergi er lang.

Udover at du kan få elektricitet på bæredygtig vis, kan solenergi blandt andet spare dig for penge i strøm og give dig vedvarende energi, så længe solen findes - hvilket vi ifølge NASA godt kan regne med i et par milliarder år endnu. 

Få grøn energi på farten med National Geographic

Lige nu hjælper National Geographic dig med at leve et grønnere liv. Du kan nemlig få den seje RocketPal-powerbank, som anvender solenergi til at oplade din telefon, tablet og dit kamera.

Få den bæredygtige powerbank med 2 nr. af National Geographic. Se hvor meget du sparer lige her.

Måske er du interesseret i ...

Læs også