Kulkraftværket Drax i North Yorkshire er Storbritanniens største kraftværk.

Galleri: Industrielle vidundere

"Som så mange andre finder jeg dem mærkeligt smukke: arkitektonisk dragende ikoner fra vores­ fortid, der afbrænder fossilt brændstof og forurener nutiden," fortæller fotografen Toby Smith.

20. juni 2013

"Som så mange andre finder jeg dem mærkeligt smukke: arkitektonisk dragende ikoner fra vores fortid, der afbrænder fossilt brændstof og forurener nutiden," fortæller fotografen Toby Smith.

Ratcliffe-on-Soar er et kulfyret kraftværk, jeg fotograferede med en eksponeringstid på 5,5 timer. Værket kan forsyne godt to millioner mennesker med strøm. Det har tårnet op over Nottinghamshire i mere end 40 år, men mange ænser det knap nok.

Didcot-kraftværkerne i Oxfordshire – et naturgasværk og et tilstødende gas- og kulværk – gløder i denne timelange eksponering. Den britiske digter Kit Wright skrev engang en sarkastisk "lovsang til Didcot­­­ kraftværk": Eders fuldendte umådelighed / indkapsler dampenes sjæld­­­­­­ne tilbøjelighed / til at danne evig syreregn!

Killingholme er et naturgasværk i North Lincoln­shire. Det blev bygget i 1990’erne i et moderne design og er omgivet af græs­arealer. Jeg tog dette foto fra det gamle skovland, som engang dækkede hele området.

Fawley-kraftværket i Hampshire er mere end 40 år gammelt og anses for et af Englands mest effektive oliefyrede kraftværker. En af de største fotomæssige udfordringer, jeg står over for, er at stabilisere mit kamera, da et kraftigt vindpust kan ødelægge et foto. I min er­faring er tunge kamera­stativer uundværlige.

Måske er du interesseret i ...

Læs også