Se 12 smuldrende kulturperler

Honningkagehuse i Haiti, paladsruiner midt i en kinesisk millionby og et råt bygningsværk i London er blandt de truede steder på World Monuments Watch-listen for 2012. Se hvorfor.

20. oktober 2011 af Ker Than, National Geographic News

Halong Bay er et af 67 steder i verden, hvoraf de 12 er vist her, som den internationale, private organisation World Monuments Fund (WMF) har sat på sin liste World Monuments Watch for 2012. Listen, der offentliggøres hvert andet år, omfatter bygningsværker, arkitektur og kulturelle vartegn verden over, der anses for at være i fare på grund af naturlige, sociale, politiske og økonomiske forandringer.

I Halong Bay er en enestående, flydende fiskerlandsby, som har eksisteret siden begyndelsen af 1800-tallet, i fare som følge af udviklingen inden for turisme, forandringer i fiskeindustrien og klimaforandringer, der påvirker bugtens økosystemer, siger Erica Avrami, der er direktør for forskning og uddannelse hos WMF.

"For os er [Halong Bay] symbolsk for den uløselige sammenhæng, der er mellem mennesker og steder," siger Erica Avrami, "og det er netop det, kulturarv handler om."

Måske er du interesseret i ...

Læs også