Kirkens spir brød lige netop vandoverfladen før tørken satte ind. Spiret fungerede som en dybdemåler for vandkraftværkets reservoir. Rester af landsbyen Potosi, blandt andet ruiner af huse og en kirkegård, er også blevet afdækket efter at vandstanden er faldet. Foto: CORPOELEC via Reuters

Galleri: Undervands kirke tørrer ud

En kirke i Venzuela lå under vand i årevis, men ekstrem tørke har tørlagt dalen kirken ligger i.

19. marts 2010

En kirke i Venzuela lå under vand i årevis, men ekstrem tørke har tørlagt dalen kirken ligger i. Foto: Reuters

Denne kirke i Venezuela blev oversvømmet i 1985 i forbindelse med byggeriet af en vandkraftdæmning. Ekstrem tørke har gjort hele kirken synlig igen. Billedet til venstre er fra 2008 og billedet til højre blev taget i februar i år. Den 25 meter høje kirke og landsbyen Potosi blev ifølge Reuters nyhedsbureau oversvømmet ved etableringen af Uribante-Caparo vandreservoiret. Kirken er blevet et symbol på energimanglen i Venezuela, da næsten 70 % af landets energi fremstilles af vandkraft.

Uribante-Caparo vandreservoiret tørrede ikke kun ud i løbet af de sidste år, men blev også varmere. Foto: Diario La Nacion, Reuters.

En stigning på 3 grader i gennemsnitstemperaturen i det nu tomme reservoir foruroliger ingeniørerne. Ifølge Reuters kan skovrydning og global opvarmning være årsager til temperaturstigningen. Foto: CORPOELEC via Reuters.

På lidt over et år gik den venezuelanske kirke fra at være næsten fuldstændig under vand... Foto: Diario La Nacion, Reuters (januar 2009)

... til at være helt tørlagt (februar 21, 2010).Tørken skyldes El Niño – et vejrfænomen, som forekommer hver 2. til 7. år, som forandrer globale vejrmønstre. El Niño opvarmer Stillehavet ved det ækvatoriale Sydamerika og forstyrrer den atmosfæriske cirkulation. Foto: Jorge Silva, Reuters.

Måske er du interesseret i ...

Læs også