Vinder af vores solsystem: "Sibirisk totalitet"

Månen dækker for solen under en total solformørkelse 1. august 2008 på dette billede, der er taget fra taget af instituttet for atomfysik i Novosibirsk i Rusland.Solformørkelser er en sjælden lejlighed for iagttagere på jorden til at se magnetisk aktivitet i solens svage, øvre atmosfære, der kaldes coronaen."På dagen for solformørkelsen var det overskyet, og først en time før første kontakt (partiel fase) klarede himlen op ... og den klarede smukt op og med krystalklar sigtbarhed," siger fotograf Anthony Ayiomamitis.

14. september 2010

Månen dækker for solen under en total solformørkelse 1. august 2008 på dette billede, der er taget fra taget af instituttet for atomfysik i Novosibirsk i Rusland.

Solformørkelser er en sjælden lejlighed for iagttagere på jorden til at se magnetisk aktivitet i solens svage, øvre atmosfære, der kaldes coronaen.

"På dagen for solformørkelsen var det overskyet, og først en time før første kontakt (partiel fase) klarede himlen op ... og den klarede smukt op og med krystalklar sigtbarhed," siger fotograf Anthony Ayiomamitis.

Måske er du interesseret i ...

Læs også