Vinder af det ydre rum: "Dybdepanorama af Orion"

De tre klare stjerner i Orions bælte, der er et velkendt syn, selv på en lysforurenet himmel, breder sig over den venstre del af dette billede fra juni 2010 af Rogelio Bernal Andreo.Billedet afslører også, hvad man ikke kan se med det blotte øje: et "landskab" af mørkt støv og lyserød brintgas, der omfatter Orion og Hestehovedtågen. Billedet, der er taget med lang eksponeringstid, fik topkarakter i kategorien årets fotograf inden for astronomi - billeder af motiver uden for vores solsystem.

14. september 2010

De tre klare stjerner i Orions bælte, der er et velkendt syn, selv på en lysforurenet himmel, breder sig over den venstre del af dette billede fra juni 2010 af Rogelio Bernal Andreo.

Billedet afslører også, hvad man ikke kan se med det blotte øje: et "landskab" af mørkt støv og lyserød brintgas, der omfatter Orion og Hestehovedtågen. Billedet, der er taget med lang eksponeringstid, fik topkarakter i kategorien årets fotograf inden for astronomi - billeder af motiver uden for vores solsystem.

"Dette særprægede himmellandskab sætter virkelig gang i min fantasi, og jeg kunne kigge på det i timevis!" siger dommer og astrofotograf Pete Lawrence.

Måske er du interesseret i ...

Læs også