Vinder af astronomi for unge: "En perfekt cirkel"

En ringformet solformørkelse over Indien 15. januar 2010 var en perfekt anledning for Dhruv Arvind Paranjpye, 14, til at afprøve et nyt teleskop og digitalkamera. Dhruv Arvind Paranjpyes resultat blev vinderskuddet i kategorien bedste fotograf under 16 år inden for astronomi.En ringformet solformørkelse, der somme tider kaldes en ildring, indtræffer, når månen er for langt fra Jorden til at dække helt for solskiven. På dette billede virkede de mørke skyer som et filter, der gjorde, at fotografen kunne skabe den usædvanlige ramme.

14. september 2010

En ringformet solformørkelse over Indien 15. januar 2010 var en perfekt anledning for Dhruv Arvind Paranjpye, 14, til at afprøve et nyt teleskop og digitalkamera. Dhruv Arvind Paranjpyes resultat blev vinderskuddet i kategorien bedste fotograf under 16 år inden for astronomi.

En ringformet solformørkelse, der somme tider kaldes en ildring, indtræffer, når månen er for langt fra Jorden til at dække helt for solskiven. På dette billede virkede de mørke skyer som et filter, der gjorde, at fotografen kunne skabe den usædvanlige ramme.

Dommer Rebekah Higgitt fra Royal Observatory havde denne kommentar: "Jeg var vild med den kontrast, den formørkede sol dannede i forhold til skyernes kaotiske former."

Måske er du interesseret i ...

Læs også