Flag på Mars
© NASA/montage

Kongressen til NASA: Få et menneske til Mars inden 2033

De amerikanske politikere har givet NASA en stor pose penge. Der følger dog et klart krav med til pengene: Et menneske skal til den røde planet inden 2033.

18. marts 2017 af Babak Arvanaghi, Illustreret Videnskab

NASAs ingeniører får travlt de næste 16 år. De står foran en enorm opgave, hvor de skal opfinde en lang række redskaber, raketter og rumdragter.

Mennesket skal nemlig meget snart til Mars.

Begge kamre i den amerikanske kongres – Senatet og Repræsentanternes Hus – har netop vedtaget den såkaldte ’NASA Authorization Act of 2017’.

Planen skal være klar i år

Beslutningen sender 19,5 milliarder dollars i rumagenturets retning, men stiller samtidig en række krav til NASA. Heriblandt at et menneske skal til Mars senest i 2033.

Kongressen forlanger også, at NASA skal have lagt en plan for, hvordan målet skal opnås inden den 1. december 2017.

Allerede godt på vej

NASA har dog længe fiflet med idéen og har derfor allerede udviklet en overordnet plan for, hvordan vi skal indtage Mars.

Det sker i tre trin, hvor vi får finpudset teknologien og udviklet de nødvendige redskaber inden afgangen.

Planens tre trin

Trin 1: 2017 til 2024

Forskning på Den internationale Rumstation, ISS, skal vise os konsekvensen af lang tid i rummet og være med til at finjustere kommunikationsteknologier.

Trin 2: 2018-2030

Astronauter skal i kredsløb om Månen. Her skal rumvandringer foretages for at se, om rummet påvirker mennesker anderledes når vi kommer længere væk fra Jorden end ISS.

Trin 3: 2030 og fremad

Autonome fartøjer skal returnere fra Mars med prøver, og mennesker skal i kredsløb om planeten. Herfra skal de gøre klar til landing.

NASAs tre-trins-plan. Klik for stort billede:

Måske er du interesseret i ...

Læs også