Saturn
Saturn

Et af de sidste billeder af Saturn

© NASA/JPL-Caltech/Space Science Institute

Cassini takker af med disse spektakulære billeder

I næsten 20 år har rumfartøjet Cassini beæret os med fantastiske billeder af Saturn, dens ringe og mange måner. Den 15. september 2017 brændte rumfartøjet op i gaskæmpens atmosfære. Her er et par af Cassinis sidste billeder.

27. september 2017 af Michael Friislund / Illustreret Videnskab

Saturns a-ring set fra Cassini den 13. september, to dage før den brænder op i Saturns atmosfære.


© NASA/JPL-Caltech/Space Science InstituteSaturns ydre ring, som blandt andet huser den lille måne Daphnis. Billedet er fra den 13. september.

© NASA/JPL-Caltech/Space Science InstituteSaturns nordlige halvkugle, som Cassini opfangede det, sidste gang rumfartøjet passerede den 13. september

© NASA/JPL-Caltech/Space Science InstituteSaturns spektakulære ringe taget af Cassini få dage før den brænder op i atmosfæren.

© NASA/JPL-Caltech/Space Science InstituteDette slørede billede af Saturnus kæmpemåne, Titan, blev fanget af Cassini, da rumsonden tog sin sidste tur rundt i Saturn-systemet den 13. september 2017.

© NASA/JPL-Caltech/Space Science InstituteDet sidste billede Cassini nåede at sende tilbage til jorden, inden rumsonden brændte op.

© NASA/JPL-Caltech/Space Science InstituteDette er et af de sidste billeder Cassini nåede at tage af Saturn og dens mange ringe i al sin storhed.

© NASA/JPL-Caltech/Space Science InstituteCassini har fotograferet mange af Saturns måner. Her er sidste gang det lykkedes rumsonden at tage et billede af månen Lapetus, som har forundret videnskabsfolk i årtier med sin Yin og Yang-agtige fremtoning - månen er lys på den ene side og mørk på den anden.

© NASA/JPL-Caltech/Space Science InstituteCassini sendte utallige billeder af Saturns overflade tilbage til jorden. Her ses skyer der cirkulerer rundt om Saturns nordpol. Billedet er taget den 26. april i år.En montage af billeder af Cassini og en infrarød kortlægning viser, hvor Cassini fløj ind i Saturns atmosfære den 15. september 2017.Et af de sidste billeder af den gådefulde måne Enceladus, hvis underjordiske søer længe har forundret forskerne.På 'blot' 1,1 million kilometers afstand fangede Cassini dette smukke billede af Saturns overflade på den nordlige halvkugle den 31. august 2017.

Måske er du interesseret i ...

Læs også