Galleri: Ugens astronomibilleder

Skyer flyder som en flod over lysene fra schweiziske landsbyer, mens solopgangen forgylder Alperne på dette billede fra 30. januar. Til højre udsmykker halvmånen og Venus' klare prik den lysnende morgenhimmel.Venus er tættere på solen end Jorden, og derfor overhaler Venus engang imellem Jorden i sit kredsløb – ligesom en bil, der kører rundt på en racerbane. Det betyder, at Venus med 584 dages mellemrum skifter fra at være aftenstjernen, der er synlig efter solnedgang, til at være morgenstjernen, der kan ses før solopgang.

Skyer flyder som en flod over lysene fra schweiziske landsbyer, mens solopgangen forgylder Alperne på dette billede fra 30. januar. Til højre udsmykker halvmånen og Venus' klare prik den lysnende morgenhimmel.

Venus er tættere på solen end Jorden, og derfor overhaler Venus engang imellem Jorden i sit kredsløb – ligesom en bil, der kører rundt på en racerbane. Det betyder, at Venus med 584 dages mellemrum skifter fra at være aftenstjernen, der er synlig efter solnedgang, til at være morgenstjernen, der kan ses før solopgang.

Klik på galleri-ikonet til højre for at se ugens astronomibilleder.

Måske er du interesseret i ...

Læs også