Bedste debutant: "Malstrømsgalaksen"

Et billede fra april 2010 af den farvestrålende spiral i Malstrømsgalaksen og dens ledsager, NGC 5195, indbragte fotograf Ken Mackintosh titlen "bedste debutant" i 2010 i Royal Observatorys konkurrence i astrofotografering. Kategorien var åben for "folk, der var begyndt på hobbyen inden for det seneste år og ikke tidligere havde deltaget i konkurrencen"."Jeg har været interesseret i astronomi, siden jeg var helt ung, og tog det som valgfag på universitetet," siger Ken Mackintosh.

14. september 2010

Et billede fra april 2010 af den farvestrålende spiral i Malstrømsgalaksen og dens ledsager, NGC 5195, indbragte fotograf Ken Mackintosh titlen "bedste debutant" i 2010 i Royal Observatorys konkurrence i astrofotografering. Kategorien var åben for "folk, der var begyndt på hobbyen inden for det seneste år og ikke tidligere havde deltaget i konkurrencen".

"Jeg har været interesseret i astronomi, siden jeg var helt ung, og tog det som valgfag på universitetet," siger Ken Mackintosh.

"Min interesse blussede op for nylig, da jeg så ... hvor meget mere tilgængelig fotograferingsdelen af hobbyen var blevet, og hvor gode resultater man kunne opnå uden de helt store udgifter eller anstrengelser."

Måske er du interesseret i ...

Læs også