Legat: Udforsk verden med støtte fra Natgeo

National Geopraphic har ydet støtte til forskere som Jacques-Yves Cousteau og primatolog Jane Goodall. Nu kan du søge støtte hos en ny fond i Norden til forskningslegater, som National Geographic står bag.

Igennem 122 år har National Geographic ydet støtte til forskere og opdagelsesrejsende fra 111 lande. Iblandt dem er navne som havforsker Jacques-Yves Cousteau, polarforsker Robert Peary og primatolog Jane Goodall. De tidligste legatmodtagere udforskede en verden med mange hvide pletter på landkortet.

I dag er de fleste pletter udfyldt, men der er stadig brug for at udforske verden for bedre at forstå og tage vare på vores klode. For at brede dette arbejde endnu mere globalt ud har National Geographic netop oprettet en ny fond i Norden.

Legat nr. 1: Israel Cook Russell

År: 1890. Sted: USA. Projekt: Udforske og kortlægge USA’s næsthøjeste bjerg: Mount St. Elias på 5489 m. Russell Fjord i Alaska er opkaldt efter ham.

Legat nr. 10.000: Krithi Karanth

År: 2011. Sted: Indien. Projekt: Undersøge konflikter mellem mennesker og dyr og afhjælpe effekterne af dem på landmænd og deres husdyr og afgrøder.

Ansøg & donér

Klik her eller på ikonet herover for at ansøge

Klik her for at donere.

Donér via post til: National Geographic Society Development Office 1145 17th Street NW Washington, DC 20036 U.S.A.

Måske er du interesseret i ...

Læs også