Blad 2 er på gaden

Tag på opdagelse i Paris' undergrund, sæt dig ind i Afghanistans opiumkrig og oplev blå aber.

4. februar 2011
  • Opiumkrigen Afghanistan er verdens største leverandør af opium, og hele landets økonomi såvel som Talebans krigsaktiviteter er afhængige af stoffet. En vigtig nøgle til at sikre freden er derfor at vænne de afghanske bønder fra at dyrke de indbringende valmuer.

  • Blå af kulde? De gyldne stumpnæseaber i Kinas bjerge er blandt de primater, der lever i det koldeste klima. Abernes tykke pels og måske også deres blå ansigter hjælper dem mod kulden.

  • Paris på afgrundens rand Den franske hovedstad hviler på et enormt netværk af glemte tunneller, katakomber og minegange. Byens oprørske ungdom har længe brugt tunnellerne som hemmeligt mødested – men undergrunden kan bryde sammen når som helst.

  • Historien om en fjer Fuglens vinger er langt mere raffinerede end nogen flyvemaskine. Men fjerens oprindelse er en af evolutionens største mysterier. Man har længe ment, at fjer udviklede sig i takt med evnen til at flyve. Nu viser det sig, at fjer eksisterede i millioner af år, før nogen dinosaur tænkte på at flyve. Hvem havde dem først? Hvad brugte de dem til? Og hvornår gik de første fjerklædte øgler i luften?

Bestil abonnement

Få et godt tilbud på verdens smukkeste blad her.

Måske er du interesseret i ...

Læs også