En sky af røg og aske bølger op fra Islands Grímsvötn-vulkan lørdag. Grímsvötn er landets mest aktive vulkan og befinder sig under gletsjeren Vatnajökulls isdække på den sydøstlige del af øen. Udbruddet er det første fra vulkanen siden 2004. Foto: AFP/Getty Images.

Fotos: Grimsvötn i udbrud

En 19 km høj askesky, der stiger op fra den islandske vulkan Grímsvötn, ser voldsom ud, men forventes ikke at genere den europæiske flytrafik i større omfang.

24. maj 2011

En 19 km høj askesky, der stiger op fra den islandske vulkan Grímsvötn, ser voldsom ud, men forventes ikke at genere den europæiske flytrafik i større omfang.

Askeskyer fylder 22. maj himlen over den islandske gletsjer Vatnajökulls iskappe. Foto: Jóhann Ingi Jónsson og A4X4T.

Et lyn flænger en askesky, der bølger op fra den aktive vulkan Grímsvötn. Billedet er taget 22. maj fra gletsjeren Vatnajökulls isflade. Vulkanske lyn opstår på samme måde som lyn i et almindeligt tordenvejr. Vanddråber, is og muligvis hagl reagerer med hinanden og med luftbårne partikler - i dette tilfælde aske fra udbruddene - og skaber en elektrisk ladning. Foto: Jóhann Ingi Jónsson og A4X4T.

Et luftfoto viser vulkanen Grímsvötn i udbrud 21. maj. Udover Grímsvötn dækker Europas største iskappe, Vatnajökull, seks andre vulkaner, og ifølge National Geographic er de fleste af dem aktive. Foto: Egill Adalsteinsson, European Pressphoto Agency.

Turister forlader Islandia-hotellet i Nupur i Island, hvor aske fra den aktive vulkan Grímsvötn fyldte luften 22. maj. En del af asken har samlet sig over hovedstaden Reykjavik ca. 400 km vest for vulkanen, oplyser nyhedsbureauet AFP. Foto: Vilhelm Gunnarsson, AFP/Getty Images.

Anna Hardadottir, der er bonde i Horgsland i Island, fører 22. maj en hest gennem asken, der vælter ud af den aktive Grímsvötn-vulkan. Foto: Vilhelm Gunnarsson, AFP/Getty Images.

Hjulspor skærer sig 22. maj gennem et lag vulkansk aske uden for en tankstation i Kirkjubaejarklaustur i den islandske hovedstad Reykjavik. Mindre end 24 timer efter, at udbruddet begyndte sent lørdag, sagde eksperter og myndigheder i Island ifølge AFP, at den vulkanske aktivitet fra Grímsvötn var begyndt at aftage. Foto: Ingolfur Juliusson, Reuters.

Måske er du interesseret i ...

Læs også