Tsunamien i Japan: Billeder der brænder sig fast

En kæmpebølge, der kaster rundt med biler, som var de legetøj, en båd, der ligger oven på et hus, og et raffinaderi i flammer er nogle af de uafrystelige billeder, vores redaktører har udvalgt.

17. marts 2011 af National Geographic News

National Geographics redaktører har udvalgt en serie billeder, der fortæller historien om katastroferne og redningsindsatsen i Japan. Klik på linket til højre for at se galleriet.

Mandag var skønsmæssigt 350.000 mennesker rapporteret hjemløse i kølvandet på fredagens jordskælv med en styrke på 8,9 – det hidtil største, der er målt i Japan. Ifølge politichefen i Miyagi-præfekturet, der blev hårdt ramt, er mindst 10.000 døde.

Tirsdag morgen (lokal tid) var der imidlertid ny grund til bekymring, denne gang for atomkraftværket Daiichi i Fukushima, hvor nødproceduren med at køle den ene af tre defekte atomreaktorer ifølge New York Times midlertidigt slog fejl. I takt med at vandstanden faldt, kom brændselsstavene sandsynligvis i kontakt med luften, hvilket øgede risikoen for smeltning – og for en katastrofal nedsmeltning.

Dertil kom truslen fra nye jordskælv – USA's geologiske undersøgelser (USGS) registrerede alene søndag næsten 100 efterskælv – så alt i alt er der på nuværende tidspunkt ikke mange lyspunkter i, hvad premierminister Naoto Kan har kaldt Japans "værste krise siden 2. Verdenskrig".

Klik på linket øverst til højre for at se serien af uforglemmelige billeder fra Japan.

Måske er du interesseret i ...

Læs også