Foto: Damir Sagolj, Reuters.En overlevende trækker 14. marts sin cykel gennem resterne af den ødelagte japanske by Otsuchi.

Galleri: Japans tragedie

National Geographics redaktører har udvalgt en serie billeder, der fortæller historien om katastroferne og redningsindsatsen i Japan. Klik på linket til højre for at se galleriet.

17. marts 2011

National Geographics redaktører har udvalgt en serie billeder, der fortæller historien om katastroferne og redningsindsatsen i Japan. Klik på linket til højre for at se galleriet.

Foto: Damir Sagolj, Reuters.Indsvøbt i tæpper forsøger evakuerede overlevende fra tsunamien 13. marts at holde varmen på et japansk Røde Kors-hospital.

Foto: Kasahara Katsumi/Gamma-Rapho via Getty Images.Folk gennemsøger vraggods i Sendai 14. marts, nogle dage efter at tsunamien, der var udløst af et jordskælv, lagde den japanske by i ruiner.

Foto: Asahi Shimbun, Reuters.En kvinde sørger 13. marts over ødelæggelsen af Natori i Miyagi-præfekturet i det nordlige Japan.

Foto: Aly Song, Reuters.En redningsarbejder drysser 14. marts desinficerende pulver på jorden omkring jordskælvsramte bygninger i Iwate-præfekturet i Japan.

Foto: Yomiuri Shimbun, AFP/Getty Images.En båd, som tsunamien har efterladt oven på en bygning, er 14. marts omgivet af et hav af vraggods i Otsuchi i Iwate-præfekturet.

Foto: Kimimasa Mayama, EPA.Flammer og røg bølger 13. marts op fra et olieraffinaderi, som jordskælvet i Japan har beskadiget i Shiogama i Miyagi-præfekturet.

Foto: Kyodo/Reuters.Redningsarbejdere leder 14. marts efter jordskælvsofre mellem ødelagte huse i Tamura i Iwate-præfekturet.

Foto: Alex Hofford, EPA.Indsmurt i mudder ligger et fotoalbum 14. marts mellem opskyllet materiale i den jordskælvshærgede by Natori i Japan.

Foto: David Guttenfelder, EPA.En redningsarbejder undersøger 14. marts ødelæggelsen i den japanske landsby Saito, som blev jævnet med jorden af tsunamien, der efterfulgte jordskælvet.

Foto: Mainichi Shimbun, Reuters.En tsunami-bølge skyller 11. marts ind over en gade i byen Miyako i Iwate-præfekturet i det nordøstlige Japan.

Foto: De japanske forsvarsstyrker via Jiji Press/AFP/Getty.Redningsarbejdere nærmer sig 13. marts Hiromitsu Shinkawa, en 60-årig mand fra byen Minamisoma i Japan, der blev skyllet til havs af tsunamien og i flere dage klyngede sig til en stump tag.

Foto: Kimimasa Mayama, EPA.Overlevende fra tsunamien i Kesennuma i Miyagi-præfekturet omfavner 11. marts hinanden af glæde over, at de er i live.

Foto: Franck Robichon, EPA.Et enligt køretøj passerer 12. marts en togviadukt, der er ødelagt af det nylige jordskælv i Fukushima-præfekturet.

Foto: Yuriko Nakao, Reuters.En mor prøver 14. marts at snakke med sin datter, der på grund af strålingssymptomer er blevet isoleret på et midlertidigt opholdssted i Nihonmatsu i Japan. Datteren er blandt en gruppe mennesker, der er evakueret fra området omkring Fukushimas beskadigede atomkraftværk.

Foto: Lee Jae-Won, Reuters.En overlevende fra det nylige jordskælv i Japan studerer 13. marts en liste over andre overlevende i en lejr i Iwate-præfekturet.

Foto: Jiji Press/AFP/Getty Images.Japanske tropper leder 13. marts efter overlevende fra jordskælvet i Otsuchi i Iwate-præfekturet.

Foto: Kazuhiro Nogi, AFP/Getty Images.En dreng passerer 13. marts nogle biler, der er ødelagt af jordskælvet og tsunamien i Tagajo i Miyagi-præfekturet.

Måske er du interesseret i ...

Læs også