Gigantisk perle lå gemt under sengen

En fattig filippinsk fisker skjulte gennem 10 år en 'lykkesten' under sin seng. Da den endelig så dagens lys, viste det sig at være en ægte perle på 34 kilo.

2. september 2016 af Tobias Hjortkjær Schultz; Illustreret Videnskab

Man kan slå en verdensrekord. Eller man kan pulverisere den så eftertrykkeligt, at det giver genlyd i historiebøgerne.

Det var så afgjort det sidste der skete, da en filippinsk fisker, bad et familiemedlem om at tage vare på sin lykkesten. Han havde haft liggende under sin seng, siden han fiskede den op ad havet 10 år tidligere uden at have en anelse om, hvad det var.

Lykkesten

Mandens kvindelige slægtning indvilligede i at passe godt på mandens ’lykkeamulet’. Han havde rørt ved den, inden han tog på havet hver eneste dag. Men da hans lille træhus brændte ned, var han nødt til at finde alternativ opbevaring.

Kvinden overtalte manden til at, hun kunne tage ’stenen’ med op på det lokale turistkontor i Puerto Princesa, hvor hun var ansat. ’Stenen’ skulle da udstilles. For den var helt speciel og meget flot, syntes hun.

Det havde hun ret i.

100 mio. dollars

Direktøren for turistbureauet besluttede sig for at få ’stenen’ undersøgt, og mon ikke den fattige fisker snart får råd til at købe sig et helt fint hus?

Der viste sig nemlig at være tale om en ægte perle på 34 kilo til en anslået værdi af over 100 millioner dollars. Verdens hidtil største perle stammer fra samme område, men vejer til sammenligning en bagatel af 6,4 kilo.

Måske er du interesseret i ...

Læs også