DR Congo: Her koster vores elektronik menneskeliv

Mineraler i vores computere og mobiltelefoner har finansieret ubeskrivelige voldshandlinger i DR Congo.

"Ifølge en rapport fra 2004 døde over 4 millioner mennesker i det, der nu kaldes Afrikas første verdenskrig, og det syntes helt ufatteligt, at ingen talte om dette uhyggeligt store tab af menneskeliv. Det gjorde mig vred," fortæller fotograf Marcus Bleasdale, der har sat livet på spil for at bringe en dybdeborende reportage om de grufulde forhold i det østlige DR Congo.

"Første gang jeg var i Congo, slog det mig, at intet var forandret de sidste 100 år eller mere. Der blev stadig drevet rovdrift på befolkningen. Nu var det bare multinationale selskaber, der udnyttede ressourcerne. På et tidspunkt tilbragte jeg otte måneder om året med at fotografere den krig, som kun en lille håndfuld internationale journalister dækkede fra Kinshasa. Og jeg bliver ved med at offentliggøre billederne", fortæller den britiske fotograf.

Bleasdales vil stoppe volden i DR Congo

"Jeg vil vække den samme vrede i andre: Folk skal vide, at mineralerne i vores mobiltelefoner, computere og kameraer er med til at finansiere vold. Hvordan stopper vi dette rædselsscenarie? Vi kan begynde med et foto."

Se Marcus Bleasdales rystende billeder, og læs den hårrejsende beretning ved at downloade artiklen nedenfor. Er du abonnent på National Geographic, kan du downloade artiklen gratis.

Er du ikke abonnent på National Geographic? Klik her og få adgang til alt indhold på natgeo.dk.

Måske er du interesseret i ...

Læs også