Jordfaldshul fra gadeniveau

Jordfaldshullet fra 2010 i Guatemala City (fotograferet 30. maj) ligner i bemærkelsesværdig grad et jordfaldshul, der dukkede op i Guatemala City i 2007, efter at et kloakrør var sprunget og havde mættet den omgivende jord med vand.Jordfaldshullet fra 2010 kan være dannet på en lignende måde, siger James Currens. Et revnet kloakrør eller afløbsrør for overskydende regnvand kan langsomt have mættet den omgivende jord gennem længere tid, før den tropiske orkan Agatha bidrog til oversvømmelsen.

3. juni 2010

Jordfaldshullet fra 2010 i Guatemala City (fotograferet 30. maj) ligner i bemærkelsesværdig grad et jordfaldshul, der dukkede op i Guatemala City i 2007, efter at et kloakrør var sprunget og havde mættet den omgivende jord med vand.

Jordfaldshullet fra 2010 kan være dannet på en lignende måde, siger James Currens. Et revnet kloakrør eller afløbsrør for overskydende regnvand kan langsomt have mættet den omgivende jord gennem længere tid, før den tropiske orkan Agatha bidrog til oversvømmelsen.

Jordfaldshuller dukker typisk op på steder, hvor undergrunden er af kalksten, siger University of Floridas Jonathan Martin. Det skyldes, at kalksten lettere bliver eroderet af vand.

Måske er du interesseret i ...

Læs også