En hvirvel af glødende aske

En tornado af glødende aske, der er antændt af en skovbrand, danser i maj 2002 hen over en bakke i nærheden af Rancho Santa Margarita i Californien.Temperaturen i kernen på en ild-tornado kan nå op på 1093 grader Celsius, varmt nok til, at aske, der suges op fra jorden, kan blive antændt igen, siger Jason Forthofer. "Vi er ikke helt sikre på det, men det er en af teorierne," siger han. "Det svarer til, at man aldrig har set nogen prøve at brænde mel: Hvis man blæser det op i luften og spreder det nok, kan man faktisk antænde det. Men når det er samlet som en masse, kan man ikke."

13. september 2010

En tornado af glødende aske, der er antændt af en skovbrand, danser i maj 2002 hen over en bakke i nærheden af Rancho Santa Margarita i Californien.

Temperaturen i kernen på en ild-tornado kan nå op på 1093 grader Celsius, varmt nok til, at aske, der suges op fra jorden, kan blive antændt igen, siger Jason Forthofer.

"Vi er ikke helt sikre på det, men det er en af teorierne," siger han. "Det svarer til, at man aldrig har set nogen prøve at brænde mel: Hvis man blæser det op i luften og spreder det nok, kan man faktisk antænde det. Men når det er samlet som en masse, kan man ikke."

Måske er du interesseret i ...

Læs også