Samlet vinder: "Hjemløs"

Nogle børn trøster hinanden på en losseplads i Kathmandu i Nepal. Billedet fik førstepræmie ved uddelingen af priser for Årets Miljøfotos 2011.

28. oktober 2011 af Korena Di Roma, National Geographic News

Nogle børn trøster hinanden på en losseplads i Kathmandu, Nepal, på et billede taget i 2011 af fotograf Chan Kwok Hung fra Hongkong. Billedet deltog i kategorien "Livskvalitet" og vandt førstepræmien i konkurrencen om Årets Miljøfotos 2011. Vinderne blev kåret i sidste uge.

Børnene bor sammen med deres bedstemor og gennemsøger lossepladsen for ting, de kan sælge. Pengene bruger de til mad, oplyser fotografen. "De havde ikke fundet noget i flere dage," siger han i en udtalelse.

Over en tredjedel af Nepals 12,6 millioner børn lever under fattigdomsgrænsen, fremgår det af en UNICEF-rapport fra 2010. Endnu flere lider af fejlernæring og manglende mulighed for at gå i skole.

Konkurrencen om årets miljøfotos arrangeres af den uafhængige miljøorganisation Chartered Institution of Water and Environmental Management, der har hovedsæde i London, og kårer både amatører og professionelle fotografer, der "skaber øget opmærksomhed om miljøproblemer og sociale problemer".

I forhold til 2010 var antallet af bidrag i år fordoblet til over 10.000 billeder, som kom fra fotografer i 105 lande.

Måske er du interesseret i ...

Læs også