Et væltet klokketårn ligger for foden af en kirke i Lorca, efter at to jordskælv onsdag rystede byen i det sydøstlige Spanien. Skolebørn mødes ofte på kirkepladsen først på aftenen, og hvis det andet jordskælv var indtruffet 10 minutter senere, ville det ifølge en spansk tv-medarbejder på stedet have forårsaget en "tragedie". Foto: Juan Francisco Moreno, European Pressphoto Agency.

Galleri: Jordskælv i Spanien

Jordskælvene, der ramte Spanien onsdag, har dræbt mindst 10 mennesker og ødelagt historiske bygninger og veje.

12. maj 2011

Jordskælvene, der ramte Spanien onsdag, har dræbt mindst 10 mennesker og ødelagt historiske bygninger og veje.

Beskadigede biler holder ved en sammenstyrtet bygning i Lorca i Spanien efter onsdagens jordskælv. Andre steder i byen blev bilister fanget i en sammenstyrtet biltunnel, og ifølge den spanske avis El Pais, der blev citeret af tv-stationen MSNBC, opstod der revner i veje og viadukter. Foto: Jorge Guerrero, AFP/Getty Images.

Mellem murbrokker fra onsdagens to jordskælv i Spanien forsøger en politibetjent (til højre) at trøste datteren (i midten) til et af de mindst 10 ofre for naturkatastrofen. Jordskælvene, der indtraf i nærheden af den sydøstlige by Lorca (kort), sårede snesevis af mennesker, beskadigede historiske bygninger og fik veje til at slå revner. Foto: Israel Sanchez, European Pressphoto Agency.

Et lig er dækket af et tæppe i bydelen San Diego i den spanske by Lorca efter onsdagens jordskælv. Overalt i byen blev snesevis af mennesker kvæstet af faldende mursten og andre bygningsdele, og mindst 10 er blevet dræbt. Foto: Israel Sanchez, European Pressphoto Agency.

Indbyggere i Lorca søger tilflugt i det fri uden for byen, efter at to jordskælv sent onsdag fik bygninger til at styrte sammen. "Befolkningen er skræmt og bange for at vende tilbage til deres hjem," fortalte en lokal embedsmand ifølge MSNBC til spansk radio. "Der er tusindvis af meget konfuse mennesker." Foto: Jorge Guerrero, AFP/Getty Images.

Måske er du interesseret i ...

Læs også