Fiskere kaster deres liner fra toppen af pæle, så de kan arbejde på lavt vand uden at forstyrre fiskene. Mange års stridigheder på øen har hæmmet udviklingen, så mange stadig arbejder på samme vis som deres forfædre.

Galleri: Steve McCurry

“Jeg ser efter det ubevogtede øjeblik, når sjælens essens titter frem, når erfaring står tegnet i en persons ansigt­.”

19. april 2012

“Jeg ser efter det ubevogtede øjeblik, når sjælens essens titter frem, når erfaring står tegnet i en persons ansigt. Jeg forsøger at formidle, hvordan det er at være den person, en person fanget i et større landskab, som man kunne kalde den menneskelige tilstand.” Steve McCurry.

Det berømte Shaolin-kloster i Zheng­zhou i det centrale Kina blev grundlagt i det 5. århundrede og optaget på UNESCO’s verdensarvsliste i 2010. Det er især kendt i Vesten for sin kung fu-kampstil. Munkene udviser en utrolig fysisk­ styrke – såvel som stoisk ro.

Ved første øjekast ligner det en græsplæne, men se godt efter: Pigen står i vand til livet i sin forhave i Bojonegoro på Java. “I månedsvis er der ikke nok regn; så er der for meget. Halvdelen af verdens befolkning lever på monsunvindenes nåde,” fortæller Steve McCurry.

Tradition og fornyelse mødes, når unge munke spiller computerspil og leger med pistoler på Sera-klosteret i Bylakuppe i Sydindien. Klosteret er en parallel til et ældgammelt tibetansk kloster og er op­rettet af munke, der flygtede fra Kinas magtovertagelse i Tibet.

En dreng flygter fra Steve McCurrys kamera gennem den blå by – en tæt labyrint af blåmalede huse og smalle gyder ved foden af det vældige Meh­ran­garh Fort i den nord­indiske by Jodhpur. De knaldrøde håndaftryk og de sarte farveflader bidrager til fotoets mystik.

Måske er du interesseret i ...

Læs også