Fotoudstilling om Borneo

Under FNs klimatopmøde i København præsenterer National Geographic en helt unik udstilling af en af verdens førende fotografer, svenske Mattias Klum. Til udstillingen er der udarbejdet undervisningsmateriale, som kan hentes her på siden.

Under FN’s Klimatopmøde i København er National Geographic og NG-fotograf Mattias Klum stolte over at præsentere en helt unik udendørs fotoudstilling: Tebarans Testamente – Borneos sidste time. Udstillingen er gratis og åben for alle og vises i Amaliehaven, Kaj 164, København fra den 7.-18 december. Til udstillingen er der udarbejdet undervisningsmateriale til gymnasiet og hf, som kan hentes nedenfor.

Billederne er taget af den anerkendte svenske fotograf Mattias Klum, og mange af dem blev til, da han blev sendt ud for at tage billederne til National Geographics artikel Den 11. Time, som blev bragt i nr. 14/2008. Download hele artiklen herunder.

Udstillingen er en fantastisk visuel fortælling om Borneos frodige skove, mangfoldige kulturer og rige dyreliv, men den dokumenterer samtidig den omsiggribende ødelæggelse af et af Jordens mest sårbare økosystemer, som allerede har kostet over 75 % af regnskoven i Borneos lavland livet og nu truer orangutanger, elefanter og den isolerede penan-stamme, som lever i skoven.

Undervisningsmaterialet, som du kan downloade herunder, er ment som en hjælp til at klæde elever i gymnasie og hf på til udstillingen. De handler om de miljøproblemer, Borneos regnskove står overfor, problemernes sammenhæng med klimaforandringerne, og om, hvordan vi kan gøre en forskel.

Måske er du interesseret i ...

Læs også