Læs også

Mobilkameraer

Undgå røde øjne

Som fotograf lægger man ikke mærke til, hvordan kameraets flash-lys bliver blitzet af sted, skyder sig gennem pupillen på personen i motivet og reflekteres tilbage fra øjets bagside.

22. november 2010

Det er først, når resultatet kan ses på kameraets skærm eller på det færdige billede, at enhver fotografs hadeobjekt, de røde øjne, træder alt for synligt frem. Men der er måder at undgå det problem på.

Undersøg, om der på dit kamera findes en såkaldt red-eye-automatik, der kan afhjælpe, men ikke altid eliminere problemet. Hvis skaden er sket, er det ret let at ordne det. De fleste billedbehandlingsprogrammer har en funktion, der nemt fjerner røde øjne, og i nogle tilfælde foregår det med ét enkelt klik. Også mange kameraer har en indbygget funktion, der kan fjerne røde øjne, efter billedet er skudt.

Hvis det ikke virker, skal du måske overveje at investere i en separat flash, du kan bruge i stedet for kameraets stationære flash, der med sin placering tæt på kameraets objektiv er synderen, når det kommer til røde øjne. Med en separat flash, der kan holdes væk fra objektivet, kan du også arbejde meget mere med lyset i dine billeder. På den måde undgår du ikke blot problemet med røde øjne, du får også taget nogle billeder i langt bedre kvalitet.

Måske er du interesseret i ...

Læs også