Læs også

Mobilkameraer

Månedens fototip – juli 2010

Hvad skal med på rejsen? Det er altid en afvejning – man vil gerne tage nok kameraudstyr med til at dække enhver situation, men det skal heller ikke være for tungt. Nogle steder kan det være svært at købe batterier, film eller hukommelsesekort, så medbring nok til hele turen. Genopladelige batterier kræver adgang til el, f.eks. via en bil- eller solcelleoplader.

26. juli 2010

Hvad skal med på rejsen?

Det er altid en afvejning – man vil gerne tage nok kameraudstyr med til at dække enhver situation, men det skal heller ikke være for tungt. Nogle steder kan det være svært at købe batterier, film eller hukommelsesekort, så medbring nok til hele turen. Genopladelige batterier kræver adgang til el, f.eks. via en bil- eller solcelleoplader.

Husk også rejsestik og evt. en spændingsomformer (mange opladere kører dog på flere spændinger). At vide, hvad man skal have med, kræver derfor god forberedelse og tanker om, hvilke typer fotos man vil tage. Skal man f.eks. på safari i Afrika eller til fodbold-VM, får man brug for en lang telezoom for at komme tæt nok på. Lange objektiver kræver gerne et stativ, og det gør det også, hvis man vil fotografere i svagt lys eller med lang lukkertid.

Professionelle fotografer rejser oftest med spejlreflekskameraer, bl.a. fordi der fås mange objektiver til dem. På rejser kan man klare de mest almindelige motiver med bare et objektiv, der dækker f.eks. 18-200 mm. Vælg ét med billedstabilisering, der modvirker rystelser, hvis det ikke allerede er indbygget i kamerahuset. Vil man tage fine detaljer af f.eks. planter, så medbring et makroobjektiv – eller vælg et kompaktkamera med op til 30 x optisk zoom, som typisk svarer til 28-840 mm.

Måske er du interesseret i ...

Læs også