Læs også

Mobilkameraer

Månedens fototip - august 2010

Undervandsfotografering National Geographic undervandsfotograf David Doubilet giver denne måneds fototip, i partnerskab med Bowmore, Islay Single Malt, Scotch Whisky.National Geographic har brugt David Doubilets undervandsbilleder i bladet over fire årtier og bragt læsere ansigt til ansigt med en mangfoldighed af havdyr fra hajer til klovnfisk. Uanset hvilket emne han beskæftiger sig med, bringer David Doubilet intimitet og dybde til opgaven at belyse livet under havets overflade.

3. september 2010

Undervandsfotografering

National Geographic undervandsfotograf David Doubilet giver denne måneds fototip, i partnerskab med Bowmore, Islay Single Malt, Scotch Whisky.

National Geographic har brugt David Doubilets undervandsbilleder i bladet over fire årtier og bragt læsere ansigt til ansigt med en mangfoldighed af havdyr fra hajer til klovnfisk. Uanset hvilket emne han beskæftiger sig med, bringer David Doubilet intimitet og dybde til opgaven at belyse livet under havets overflade.

“Det er ikke nok bare at fange en fisk i den brøkdel af et sekund den svømmer forbi dit kamera," siger den erfarne fotograf. “Et flot naturbillede skal være intimt og pulserende; det skal fange teksturen af fisken og dens leveområde.”

Fotografen, som har en omhyggelig og respektfuld tilgang til sit emne, belønnes som regel, siger David Doubilet. Da han fotograferede søløverne i billedet foroven, reagerede de på hans ikke-påtrængende tilstedeværelse ved at kilde hans hænder med deres kindskæg — et varmt øjeblik i et koldt hav.

Måske er du interesseret i ...

Læs også