Sangsvaner slutter dagen af på en frossen del af Notsuke-bugten ud for Hokkaido i Japan på dette billede af den italienske fotograf Stefano Unterthiner. Stefano Unterthiner, der fotograferede for National Geographic, indfangede de trækkende vandfugle under anstrengende flyvning såvel som under stilfuld afslapning.

Galleri: World Press Photo 2010

Udvalgte vinderbilleder fra World Press Photo 2010.

16. februar 2011

Udvalgte vinderbilleder fra World Press Photo 2010.

En demonstrant, der protesterer imod regeringen, tager sigte under en opstand i Bangkok i Thailand i maj 2010. Billedet er fra en serie af den franske fotograf Corentin Fohlen. Sidste års massedemonstrationer i Bangkok varede over to måneder og kostede op mod 90 mennesker livet.

Et portræt af den 18-årige afghaner Bibi Aisha, hvis næse og ører blev skåret af af den Taliban-ægtemand, hun var flygtet fra, er motivet på årets billede 2010 kåret af World Press Photo. Den sydafrikanske fotograf Jodie Biebers billede, der er taget for magasinet Time, skabte røre, da det blev bragt på bladets forside i juli 2010.

Ligene hober sig op i et lighus i Port-au-Prince i Haiti i dagene efter jordskælvet 12. januar 2010 i den forarmede by. Dette vinderbillede af den franske fotograf Olivier Laban-Mattei er fra en serie taget i Haiti fra 15.-26. januar.

Carmen Rosa og Yulia la Pacena, to af Bolivias "Flyvende Cholitas", underholder 26. juni 2010 publikum under en pengeindsamling til skoletoiletter i La Paz. I sin fotoserie har den italienske fotograf Daniele Tamagni indfanget de meget populære cholitas, kvindelige brydere, i og uden for ringen.

En mand springer i døden fra Frihedsbroen i Budapest i Ungarn efter at have sat ild til sig selv 22. maj 2010. Billedet er taget af den ungarske fotograf Péter Lakatos.

Grundlæggeren af WikiLeaks, Julian Assange, mødes med journalister i London 30. september 2010 på dette billede taget af den irske fotograf Seamus Murphy. Mod slutningen af året tiltrak den 39-årige australier sig stor opmærksomhed fra medier og myndigheder, efter at hans hjemmeside offentliggjorde tusindvis af hemmeligstemplede telegrammer fra USA's udenrigsministerium.

I skyggen af en nødhjælpshelikopter fra hæren forsøger ofre for en oversvømmelse i Dadu i Pakistan at komme hen til nødhjælpen 13. september 2010. De 12 billeder i den australske fotograf Daniel Berehulaks vindende fotoserie indfangede ødelæggelserne fra oversvømmelserne i august-september - de værste af deres slags i landet i 80 år.

Ni-årige Nguyen Thi Ly, som har en lidelse, der muligvis er forvoldt af Agent Orange, blev fotograferet i Da Nang i Vietnam af den amerikanske fotograf Ed Kashi. Under Vietnam-krigen afløvede USA's styrker træerne i junglen ved at oversprøjte dem med store mængder Agent Orange, et afløvningsmiddel, der indeholder farlige dioxiner, som menes - selv om det ikke er sikkert - at forårsage genetiske sygdomme som f.eks. Fraser-syndrom, hvis symptomer bl.a. kan være øjendeformiteter.

Somaliske flygtninge hviler sig 15. marts 2010 i ørkenen i det løsrevne Somaliland efter at have været på vej til Yemen hele natten. Den canadiske fotograf Ed Ou dokumenterede flygtningenes flugt fra Somalia i sin vindende fotoserie. Udover konflikten mellem islamiske militser, der kæmper om magten, har terrorisme og tørke i dele af Somalia fordrevet over én million mennesker.

Den hollandske fotograf Martin Roemers indfanger livet i voksende byer i en fotoserie med titlen "Metropolis". Verdensbefolkningen vil runde syv milliarder i år. De fleste af verdens 21 megabyer ligger i udviklingslande og forventes at optage en stor del af den voksende befolkning.

En mand bærer på en haj 23. september 2010 i Mogadishu i Somalia på dette billede af den somaliske fotograf Omar Feisal. Konflikter mellem oprørere og den somaliske regering har fået over halvdelen af Mogadishus civile indbyggere til at flygte fra byen siden begyndelsen af 2007. Mange af dem, der er tilbage, lever i dyb fattigdom.

Sejlfisk i Atlanterhavet jager spanske sardiner på dette billede taget af den tyske fotograf Reinhard Dirscherl ud for Yucatán-halvøen i Mexico. Sejlfisk kan blive op til 2,4 m lange. De bruger deres sejl til at skære sig gennem stimer af sardiner og tvinge dem op til den solbeskinnede havoverflade, hvor de lettere kan få fat på dem.

Flammerne omspænder det gamle jernmarked i Port-au-Prince i Haiti 18. januar 2010. Det ødelæggende jordskælv, der ramte Haiti 12. januar 2010, jævnede over 97.000 huse med jorden, beskadigede mere end 188.000 bygninger og gjorde 1,3 millioner mennesker hjemløse. Regeringen anslår selv dødstallet til at overstige 220.000.

Måske er du interesseret i ...

Læs også