Galleri: Nordens Naturfotograf finalister

Der har været mere end 500 billeder med i kapløbet om at blive Nordens Naturfotograf 2014 - kåret af National Geographic. Se 1. 2. og 3. pladsen her og læs hvorfor netop de tre billeder fortjener en plads i top 3. Se også de 21 andre finalister.

18. november 2014

Vinderen af National Geographics store nordiske fotokonkurrence er nu kåret blandt mere end 500 fotos. I afgørelsen lagde dommerne blandt andet vægt på fotografens opfindsomhed i skildringen af naturen. Udvælgelsen var svær, for vi modtog mange rigtigt flotte fotos.

Begrundelse: Vinderen

Titlen som Nordens naturfotograf 2014 går til Ari Nieminen fra Nokia i Finland for dette helt enestående undervandsportræt af en skrubtudse, der springer op af dyndet i søen Ahvenjärvi i Østfinland. Dommerpanelet var fascineret af den dramatiske bevægelse i billedet med mudder, der flyver rundt, og tudsen, der ser ud til at markere sit territorium over for fotografen. Fotoet viser naturen fra en overraskende og frisk synsvinkel.

Begrundelse: Andenpladsen

Agnetha Lundberg fra Göteborg i Sverige kommer ind på en stærk andenplads med dette sort-hvide foto af et bølgende landskab nedsænket i tågeopdelte lag, der giver billedet stor dybde. Harmonien i fotoet skabes med enkle virkemidler og et velkendt perspektiv, mens tågen tilfører det mystik og en drømmende stemning.

Begrundelse: Tredjepladsen

Tredjepladsen i konkurrencen tildeles Beate Strøm Johansen fra Kristiansand i Norge, som tilbragte timer med dykkermaske i en sø for at tage dette kunstneriske foto af en åkande. Her ses naturen i et sjældent – og ualmindeligt smukt – perspektiv.

Se alle billeder

Se alle billederne, som var med i fotokonkurrencen Nordens Naturfotograf 2014 her

/dme:image

Måske er du interesseret i ...

Læs også