En farvestrålende gople lyser op i dybet i nærheden af den lille skotske ø Sula Sgeir på dette billede, som vandt konkurrencen British Wildlife Photography Awards 2011. Fotograf Richard Shucksmiths "virkelig smukke billede af en gople ... indfanger dens perlemorsglans og magi helt perfekt", siger Greg Armfield, der er foto- og filmbestyrer for WWF, i en udtalelse.

Galleri: British Wildlife Photo Awards

Fra en gabende ræv til en gople med perlemorsglans – se, hvem dommerne kårede som vindere i konkurrencen British Wildlife Photography Awards 2011.

30. september 2011

Fra en gabende ræv til en gople med perlemorsglans – se, hvem dommerne kårede som vindere i konkurrencen British Wildlife Photography Awards 2011.

På vinderbilledet i kategorien Dyreadfærd danser en grå fiskehejre hen over en sø i Derbyshire i England. "Det var daggry ved en afsides beliggende fiskesø, da denne fiskehejre som en anden fiskeørn pludselig slog ned midt i søen og få øjeblikke senere dukkede op igen med en fisk," siger fotograf Andrew Parkinson. "Billedet viser det øjeblik, hvor den sætter af fra vandet og går på vingerne."

Oliver Wilks på 16 år tog dette billede af en rød ræv, der vågner en solrig oktobereftermiddag i Sussex i England. Oliver Wilks, der husker, hvordan han ventede tålmodigt på, at ræven skulle vågne op, fik en af de to priser for Young British Wildlife Photographer.

En sværm af stære står omkring et træ i nærheden af Shropshire i England på dette billede, der vandt førstepræmie i kategorien Naturen i byen. Fotograf David Biggs beskriver sin oplevelse i en udtalelse: "En flok stære fløj ind mellem nogle træer bag mit hus for at finde sig en soveplads. Jeg greb straks mit kamera, stillede mig op på havemøblerne og begyndte at fotografere disse fantastiske skabninger.

En huskat bærer af sted med sit pippende bytte i Berkshire i England på et billede, der fik udmærkelse i kategorien Naturen i byen. "Vi har været glade for at se, hvor mange mennesker rundt omkring i Storbritannien, der har ladet sig inspirere af konkurrencen til at udforske naturen i deres eget lokalområde," siger dommer Paul Wilkinson fra den britiske miljøorganisation The Wildlife Trusts. Foto: Doug Mackenzie Dodds.

Walisiske bjergtoppe, der kendes som "Djævlens køkken", rejser sig bag Llyn Idwals algefyldte vand på et lagdelt billede, der vandt i kategorien Levende landskaber. Efter udstillingen WildlifeXpo i London vil billeder fra konkurrencen British Wildlife Photography Awards 2011 blive vist på fotoudstillinger i England, Skotland og Wales. Foto: Graham Eaton.

Dette billede af en død fasan i en engelsk skov indgår i en vindende dokumentarserie i den britiske fotokonkurrence. "Selv om jeg ikke selv går på jagt, ville jeg ikke gå glip af lejligheden til at fotografere en af briternes traditionelle udendørs fritidsinteresser," siger fotograf Neil Aldridge. "Der er delte meninger om jagt i naturen. Nogle beklager kontrollen med lokale arter for at beskytte denne fritidsfornøjelse. Andre hævder, at jagten spiller en vigtig rolle for bevarelsen."

En gulbrun hjort poserer for kameraet i Surrey i England på dette foto, der vandt i kategorien Portrætter. "Jeg elsker at fotografere hjorte om efteråret, og når vejrudsigten lover tåge, bliver jeg endnu mere ivrig efter at komme ud og fotografere dem," siger vinderen, Mark Smith. "Jeg hørte denne hjort, før jeg så den, og ved at bruge tågen og vindretningen som dække lykkedes det mig at komme i position og sætte stativet op, før den opdagede, at jeg var der."

En sommermorgen i Devon i England fangede fotograf Ross Hoddinott en galathea-sommerfugl, der hviler sig på et græsstrå - et billede, der indbragte ham førstepræmien i kategorien Årstider. "Baggrundsbelysningen fremhævede vingernes mønster og gennemsigtighed," bemærker Ross Hoddinott.

En gråsæl hilser tilsyneladende på fotograf Alexander Mustard i nærheden af Devon i England på et billede, der fik udmærkelse i kategorien Kyst og hav. Billeder fra konkurrencen British Wildlife Photography Awards vil sammen med andre prisvindende fotos blive vist på den første WildlifeXpo, en kunstudstilling, der finder sted 14.-28. oktober på Alexandra Palace i London.

Måske er du interesseret i ...

Læs også