Har sumobrydere g-streng på?

Når sumobrydere går i ringen, er de kun iført et lændeklæde, den traditionelle mawashi, som viser så meget af bryderens balller, at det kan ligne en g-streng. En mawashi består af et ca. 9 m langt stykke silke, der omvikles fire til syv gange alt efter sumobryderens omfang. Mawashien er en central del af den japanske nationalsport, ikke mindst fordi mange af de 70 officielle greb og kast indebærer, at sumobryderen manøvrerer modstanderen rundt ved at tage fat i hans mawashi.

Når sumobrydere går i ringen, er de kun iført et lændeklæde, den traditionelle mawashi, som viser så meget af bryderens balller, at det kan ligne en g-streng.

En mawashi består af et ca. 9 m langt stykke silke, der omvikles fire til syv gange alt efter sumobryderens omfang.

Mawashien er en central del af den japanske nationalsport, ikke mindst fordi mange af de 70 officielle greb og kast indebærer, at sumobryderen manøvrerer modstanderen rundt ved at tage fat i hans mawashi.

Foran på lændeklædet hænger "pinde" af silke, der er afstivet med lim – de såkaldte sagari. Antallet af sagari er altid ulige, fordi det skulle bringe lykke. Sumobrydning har mange ritualer og symboler – lige fra brydernes traditionelle frisurer til deres utallige fagter og tramp i jorden.

Spørg os:

Har du et spørgsmål til NG’s eksperter? Send mail til [email protected]. Kun spørgsmål, der bringes i bladet, bliver besvaret og præmieres med et flot verdenskort.

Måske er du interesseret i ...

Læs også