Sådan har du aldrig set Nordkorea før

GALLERI: Siden år 2000 har fotografen David Guttenfelder arbejdet i et af verdens mest lukkede samfund. Hans seneste billedreportage, der vandt en pris ved World Press Photo, viser en anden og mere menneskelig side af den berygtede totalitærstat.

22. februar 2016 af Melody Rowell // Fotos: David Guttenfelder - National Geographic

Nordkorea har udviklet sig til en nation af rulleskøjteløbere.

I hvert fald i følge David Guttenfelder, som siden 2000 har fotograferet det isolerede land. Han fortæller, at da Kim Jong-un i 2011 krøb i den tidløse føreruniform efter sin far, var det samtidig startskuddet til en lille kulturrevolution.

Nordkorea skulle nu prioritere rekreation og fysisk udfoldelse i langt højere grad end tidligere. Ikke mindst for eliten i hovedstaden Pyongyang.

Trenden har de seneste år øjensynligt spredt sig, så de utallige rulleskøjtebaner, som angiveligt er dukket op over alt i landet, nu også benyttes af masserne.

Indbyggerne i den lukkede og totalitære stat har ikke meget fritid. En seks dage lang arbejdsuge kombineret med konstant kontrol og overvågning fra regeringen, er hverdag for de fleste i Nordkorea.

Men måske er der sprækker af lys for enden af det totalitære mørke.

Billederne viser i hvert fald, at nordkoreanerne ikke blot løber på rulleskøjter. Dans, basketball og teater gør også livet en smule sjovere for indbyggerne i det lukkede land.

Guttenfelder har lige vundet 3. plads i fotokonkurrencen World Press Photo's kategori for lange projekter. Det vil sige billeder af samme tema taget over mindst tre år.

Måske er du interesseret i ...

Læs også