Zimbabwe: Mange frygter ny regering i Zimbabwe

Zimbabwes diktator, Robert Mugabe, har taget befolkningen som gidsler i en spiral af vold og undertrykkelse. Men mange i Zimbabwe har blod på hænderne og frygter derfor en ny regering.

6. juni 2013 af Gitte Hou Olsen

Zimbabwes diktator, Robert Mugabe, har taget befolkningen som gidsler i en voldsspiral, som tilsyneladende ingen ende vil tage.

Offentligt ansatte er blevet medgerningsmænd i Mugabes korrupte og blodige styre. Selv skoledrenge er blevet beordret ud af klasseværelset for at voldtage og tortere.

En voksende modstand blandt Mugabes egne støtter i 2000 løste han ved at lade krigsveteraner bevæbnet med økser og macheter beslaglægge erhvervsdrevne farme ejet af hvide zimbabwere.

Statssanktioneret vold og mord i Zimbabwe

Robert Mugabe har været premierminister i Zimbabwe siden 1980, hvor han efter en befrielseskrig over det hvide mindretalsstyre i landet vandt valget og omdøbte statens navn fra Rhodesia til Zimbabwe.

Med statssanktioneret vold og mord har Mugabe siden holdt desperat fast i magten – selv om han i dag har været tvunget til at dele noget af sin magt med sin modstander Morgan Tsvangirai.

Frygt for en ny regering i Zimbabwe

En stor del af befolkningen i Zimbabwe har blod på hænderne og frygter defor et magtskifte.

"Alle ved, hvem synderne er," fortæller Rutendo Munengami, der er talskvinde for voldtægtsofre, og som selv er blevet voldtaget og truet med at blive slået ihjel af en minister i Mugabes regering.

"Det er vores naboer og embedsmænd. De er ikke svære at finde. Disse mennesker er bange for en regering, der vil stille dem til regnskab."

Læs hele artiklen om Zimbabwe

Tryk på download-knappen herunder.

Når du klikker på download-knappen, bliver du bedt om at logge ind. Hvis ikke du allerede er registreret som medlem af natgeo.dk, bliver du bedt om at oprette en profil. Det tager et minut og er ganske gratis.

Måske er du interesseret i ...

Læs også