Spisepinde er ikke nødvendigvis "Made in China"

Vidste du, at en stor del af de spisepinde, der bruges i Asien, faktisk er produceret i en lille flække i staten Georgia i USA? Det virker måske sært, eftersom der i dag står "Made in China" på rigtig mange andre produkter. Så hvorfor skulle spisepinde – af alle ting – ikke også være fremstillet der? Primært på grund af mangel på råmaterialer. For at imødekomme efterspørgslen på spisepinde fra Asien spytter en fabrik i den amerikanske by Americus, der blot har 17.000 indbyggere, 10 millioner sæt spisepinde ud om ugen og eksporterer dem til Kina, Japan og Sydkorea.

Vidste du, at en stor del af de spisepinde, der bruges i Asien, faktisk er produceret i en lille flække i staten Georgia i USA?

Det virker måske sært, eftersom der i dag står "Made in China" på rigtig mange andre produkter. Så hvorfor skulle spisepinde – af alle ting – ikke også være fremstillet der?

Primært på grund af mangel på råmaterialer. For at imødekomme efterspørgslen på spisepinde fra Asien spytter en fabrik i den amerikanske by Americus, der blot har 17.000 indbyggere, 10 millioner sæt spisepinde ud om ugen og eksporterer dem til Kina, Japan og Sydkorea.

Spisepinde "Made in Americus"

Men hvorfor er det netop i Americus at spisepinde bliver fremstillet?

For det første er huslejen billig, forklarer ejeren af spisepinde-fabrikken Georgia Chopsticks, Jae Lee, der oprindeligt er fra Seoul. For det andet er området rigt på ambratræ og popler, der er ideelt at lave éngangs-spisepinde ud af.

Måske er du interesseret i ...

Læs også