Sjældent fotografi af Billy the Kid er millioner værd

En mand fra Californien gjorde sig et godt fund i en lokal genbrugsbutik. Her købte han det historiske billede af Billy the Kid for blot 13 kroner, som netop er vurderet til svimlende 33 millioner kroner.

Der findes kun ét med sikkerhed ægte foto af den lovløse Billy the Kid fra det vilde vesten. Men så fandt Randy Guijarro i 2010 et ferrotypi (herover) dateret 1878 i en butik i USA. Han forstørrede det og genkendte en figur.

Fremtrædende samlere af fotos fra det gamle vesten siger, at det ikke er Billy, alias William H. Bonney, og hans bande. Men John McWilliams, som er ekspert i gamle fotos siger, at han “ligger på omkring 80 %” på, at det er ham.

Eksperter har sammenlignet fotos og udført ansigtsanalyser, og det er lykkedes at finde et dagbogsnotat, som forbinder alle i billedet.

Billedet er blot det andet kendte af tyven og morderen 'Billy The Kid', der angiveligt havde 21 liv på samvittigheden - et for hvert år, han levede. Fotografiet er vurderet til at kunne indbringe den heldige ejer 33 millioner kroner.

Måske er du interesseret i ...

Læs også