Kænguruer trækker juleslæden

I Australien fejrer man jul om sommeren med strandfest og kænguruer for slæden.Hvordan holder man jul, når højtiden falder midt om sommeren? I Australien starter skolernes sommerferie i slutningen af december, og det betyder jo julen bliver lidt anderledes. Men ingredienserne er der. Allerede fra begyndelsen af december hænger der juleguirlander i gaderne og folk dekorerer deres huse. Kænguruerne trækker slæden

26. november 2013

I Australien fejrer man jul om sommeren med strandfest og kænguruer for slæden.

Hvordan holder man jul, når højtiden falder midt om sommeren? I Australien starter skolernes sommerferie i slutningen af december, og det betyder jo julen bliver lidt anderledes. Men ingredienserne er der. Allerede fra begyndelsen af december hænger der juleguirlander i gaderne og folk dekorerer deres huse.

Kænguruerne trækker slæden

Når han kommer til Australien, giver julemanden sine rensdyr en pause. Til at trække kanen bruger han six white boomers – en boomer er australsk slang for en stor kænguruhan. Herudover er det ikke ualmindeligt at se julemanden i shorts, for det er jo varmt i julen.

Strandfest og barbecue

Mens nordboer skutter sig i decemberkulden og helst bliver indendørs, er der strandfest i Australien. Når man har slået mave efter julemiddagen tager man til havet, hvor alle går i vandet og griller. Man laver Christmas Barbie, som det hedder lokalt. Og for de søstærke byder julen på den traditionelle havkapsejlads mellem Brisbane og Hobart på Tasmanien.

Måske er du interesseret i ...

Læs også