Julefoto med våben i Arizona

Familien får taget det årlige julefoto med julemand og maskingevær. Når nogen prøver at skabe en ny juletradition, vækker det somme tider debat. Sådan er det i hvert tilfælde i den amerikanske delstat Arizona. Her tog skydeklubben i Scottsdale, som er en forstad til Phoenix, et usædvanligt initiativ, og det er blevet en enorm succes.Julefoto med maskingevær

26. november 2013

Familien får taget det årlige julefoto med julemand og maskingevær.

Når nogen prøver at skabe en ny juletradition, vækker det somme tider debat. Sådan er det i hvert tilfælde i den amerikanske delstat Arizona. Her tog skydeklubben i Scottsdale, som er en forstad til Phoenix, et usædvanligt initiativ, og det er blevet en enorm succes.

Julefoto med maskingevær

For den nette sum af 5 dollar kan medlemmer (ikke-medlemmer betaler 10dollar) møde op i klubben og få taget årets julefoto. Fast inventar på billedet er julemanden, som sidder i sin dybe lænestol med sit personlige våben bag sig – et Garwood maskingevær, der kan affyre 6000 skud i minuttet. De, som gerne vil fotograferes, og det er ofte hele børnefamilier, kan så vælge sig et våben fra klubbens arsenal. Det går fra lette håndvåben over et større udvalg af rifler til det tunge skyts. Resultatet af anstrengelserne bliver et flot farvefoto af en familier, der bevæbnet til tænderne sætter det store julesmil på.

En borgers ret

Klubbens usædvanlige initiativ falder sammen med debatten om en stramning af den meget liberale amerikanske våbenlovgivning. Men denne debat foregår mestendels ovre østpå og dermed langt fra Arizona, som er en af de stater, der holder stærkt på borgernes ret til at bære våben. Og altså også i julen.

Måske er du interesseret i ...

Læs også