Hvorfor laver vi aprilsnar?

Aprilsnar er kendt mange steder i verden og er vidt udbredt i Europa. I Danmark har vi drillet hinanden med aprilsnar siden 1600-tallet.

11. marts 2014

Der er usikkerhed om, hvor skikken om aprilsnar stammer fra, men en teori er, at dens oprindelse skal findes i Frankrig, da den julianske kalender blev erstattet af den gregorianske i 1582 og flyttede nytårsdag fra 25. marts til 1. januar.

Aprilsnar gammel kalendertradition

De, der fortsatte med at holde den gamle kalendertradition i hævd og fejrede afslutningen på nytårsugen 1. april, blev derfor kaldt aprilsnar, eller rettere aprilsfisk. Måske en henvisning til, at den, der lader sig narre, er som en ung fisk, der er let at fange. Siden cirka 1900 har mange aviser og andre medier haft tradition for i sjov at bringe en usand historie den 1. april. I dag foregår aprilsnar i stigende grad på internettet.

Aprilsnar: Google Duft 1. april 2013 forsøgte Google - verdens mest brugte internetsøgemaskine - at bilde os ind, at virksomheden ville lancere "Google Duft" med over 15 millioner duft-bytes fra egen aromabank direkte til telefon og hjemmecomputer. Gad vide hvor mange, der hoppede på den aprilsnar?

Måske er du interesseret i ...

Læs også