Romerhjelm solgt for 19 mio. kr.

En sjælden romersk hjelm, der er dateret til mellem slutningen af det 1. århundrede og det 2. århundrede e.Kr., har indbragt næsten 19,4 millioner kr. på en auktion i London.

13. oktober 2010

Hjelmen og ansigtsmasken, der er af bronze (ses herover på udateret foto), blev fundet i maj 2010 af en skattejæger, der gik rundt med en metaldetektor på en mark i Cumbria, en region i det nordvestlige England.

Hjelmen blev fundet "bogstaveligt talt intakt" og beskrives af auktionshuset Christie's som "et enestående eksempel på romersk metalarbejde, når det er bedst".

Både sælger og køber har valgt at være anonyme.

Stykket har fået navnet Crosby Garrett efter den landsby i Cumbria, hvor hjelmen blev fundet. Den blev solgt for næsten otte gange vurderingen. Seks vedholdende købere overbød hinanden på auktionen, skriver Associated Press.

Christie's antikvitetschef, Georgiana Aitken, beskriver fundet som "et livs fund for en ejer af en metaldetektor".

"Da det blev bragt ind til Christie's første gang, og jeg egenhændigt undersøgte det, så jeg dette usædvanlige ansigt fra fortiden, der stirrede på mig, og jeg kunne næsten ikke tro mine egne øjne," siger Georgiana Aitken ifølge AP.

Måske er du interesseret i ...

Læs også