Læs også

Machu Picchu 2

Machu Picchu

Popcorn er oldgammel hygge

Popcorn er forbundet med hygge og en tur i biografen. Men hyggede man sig også med popcorn før biografen blev opfundet? Ja, tyder ny viden på, flere tusinder af år før gryden overhovedet blev opfundet.

6. december 2012

Glæden ved at spise popcorn har været kendt i Peru, selv før man overhovedet havde gryder at tilberede dem i. Det mener et hold forskere, der har fundet forstenede majskolber, dækblade, strå og tråde, som er 6700 år gamle – ældre end ankomsten af lertøj – langs Perus nordlige kyst.

Majsresterne er de ældste, man har identificeret i Sydamerika, og de bidrager til ny viden om den populære afgrødes fortid. Ifølge en af forskerne, Tom Dillehay, viser fossilerne, at der fandtes majs i området 2000 år tidligere end før antaget.

Hvordan lavede de tidligere peruanere egentlig popcorn uden gryder? Afsvedne majskolber tyder på, at de brugte opvarmede sten, som også blev fundet med svedne mærker på. Popcorn var sandsynligvis ikke hverdagsmad, men snarere en spise til særlige lejligheder, mener Tom Dillehay.

Måske er du interesseret i ...

Læs også