Lagos i Nigeria er i eksplosiv vækst

Til trods for udbredt korruption og en terrororganisation, der spreder skræk og rædsel, er Lagos en afrikansk succeshistorie. Lagos bobler nemlig af iværksætterånd og økonomisk optimisme, som har gjort Nigeria til Afrikas rigeste land.

5. januar 2015 af Robert Draper

Lagos er optimisternes by

"Be very rich" er nærmest blevet Lagos' valgsprog. I kontinentets førende storby, som myldrer med økonomiske lykkejægere, er det, som om alt kan lade sig gøre. Turisme findes stort set ikke – man tager kun til Lagos for at gøre forretning – og alligevel er det et forunderligt indbydende sted, en storby befolket med optimister.

Nigerias to sider: Terrorister og driftige iværksættere

Den islamiske ekstremistgruppe Boko Haram hører ligesom Lagos' lykkejægere hjemme i Nigeria. Det enorme vestafrikanske land byder altså både på et mylder af stræbsomme iværksættere, men også fattigdom, fortvivlelse og vold.

Lagos er et mirakel

Byens økonomi galoperer fremad, selvom den hæmmes af den samme uduelighed i landets regering, der tillader terrorismen at blomstre. En by af mindre format ville være lammet, hvorfor Lagos i sig selv er et lille mirakel.

Læs: Afrikas succeshistorie

Mød Nigerias fremadstormende iværksættere, og oplev byens puls indefra i den fulde artikel fra National Geographic nummer 1/15 her:

NB! Du skal have en profil på National Geographic for at downloade artiklen. Det er gratis at oprette og tager kun et øjeblik. Når du klikker på downloadknappen, får du mulighed for at oprette en profil.

Måske er du interesseret i ...

Læs også